نماد سایت سروبان

برداشت گندم از مزارع شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز برداشت گندم از ۳۵ هزار هکتار مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود کار برداشت گندم تا اواخر مردادماه ادامه یابد و بیش از ۳۵ هزار تن گندم مازاد بر مصرف روانه مراکز خرید تضمینی شود.

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، محمد میرزایی در حاشیه بازدید از عملیات آغاز برداشت مزارع گندم این شهرستان در منطقه حومه بیان کرد: در سال زراعی جاری حدود هشت هزار هکتار از اراضی بخش‌های مختلف به کشت آبی گندم و قریب به ۲۷ هزار هکتار به کشت دیم گندم اختصاص داشته است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه میانگین عملکرد مزارع گندم آبی شهرستان شیراز حدود چهار هزار و 600 کیلوگرم در هکتار و متوسط مزارع دیم ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می‌شود، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید گندم در این شهرستان نسبت به سال گذشته افزایش قریب به ۱۰ درصدی داشته باشد. 

به گفته وی؛ علاوه بر بارش‌های مناسب بهاری، اجرای طرح‌های مختلف از جمله ترویج و توسعه استفاده متناسب از کودهای شیمیایی با به کار گیری سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، طرح گندم بنیان، طرح پتانسیل عملکرد و اجرای طرح کم نهاده از جمله دلایل بهبود عملکرد و افزایش تولید گندم در سال جاری به شمار می‌آید.

میرزایی با بیان اینکه با توجه به موقعیت شهرستان شیراز کشاورزان مرکز استان امکان تحویل مستقیم گندم به اداره کل غله و کارخانجات آرد را دارند، ابراز کرد: سه مرکز خرید تضمینی گندم در مناطق داریون، سیاخ و خان زنیان شهرستان شیراز دائر شده‌اند. 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به اینکه برآورد می‌شود در زمان اوج برداشت مزارع غلات بیش از ۵۵ دستگاه کمباین بومی و مهاجر در این شهرستان مشغول به ارائه خدمت شوند، افزود: تمهیدات لازم برای تامین سوخت کمباین ها در نظر گرفته شده و ممنوعیت ورود به مزارع آلوده به فاضلاب های خام کتبا به کمباین داران ابلاغ شده است.

وی توضیح داد: به‌منظور نظارت بر کار برداشت مزارع غلات و بررسی وضعیت ریزش احتمالی کمباین‌ها شبکه مراقبت برداشت متشکل از پنج اکیپ و شامل کارشناسان خبره تشکیل و کار نظارت را در مناطق تحت پوشش بر عهده دارند. 

آتش زدن بقایای گیاهی ممنوع است 

وی با تاکید بر اینکه آتش زدن بقایای گیاهی ممنوع است، گفت: با نصب بنر در مراکز خرید و مراکز جهاد کشاورزی، توزیع اطلاعیه‌های ترویجی، برگزاری کلاس‌های ترویجی و اطلاع رسانی‌های متعدد در فضای مجازی تمهیدات لازم برای آگاهی کشاورزان انجام شده است.

به گفته وی؛ در صورت گزارش هرگونه تخلف و تخطی از ممنوعیت مذکور افراد خاطی شناسایی و پرونده آنان به مراجع قضایی برای اعمال قانون ارسال می شود.

وی به ممنوعیت خرید و فروش گندم خارج از شبکه دولتی نیز اشاره کرد و افزود: نسبت به شناسایی دلالان و افراد سود جو اقدام کرده ایم و تذکرات لازم به آنها ارائه شده است؛ با دستگاه‌های ذی‌ربط هماهنگی لازم به‌منظور کنترل و مقابله با هرگونه احتکار و قاچاق گندم نیز انجام شده است.

 

خبرنگار: شیدا اشتری

خروج از نسخه موبایل