رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاک را سرمایه ملی دانست و گفت: نهضت مردمی کاشت درخت از اقدامات موثر حفظ خاک به شمار میرود که سهم استان همدان کاشت ۱۲ میلیون درخت است.
به گزارش خبرنگار ایانا در همدان، رضا بهراملو در هفتمین همایش استانی گرامیداشت روز جهانی خاک بابیان اینکه خاک میراث گرانبهایی است و محل تأمین غذا اظهار کرد: حفظ این بستر تولید برای نسلهای آینده ضروری است.
وی با اشاره به اینکه باید امانتدار باشیم، چراکه آبوخاک امانت الهی است افزود: حفظ خاک در طول سال مدنظر است و اقدامات مستمر پیگیری میشود به عبارتی بهروز خاصی بسنده نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه دفاع از خاک از ضروریات امروز است خاطرنشان کرد: اقداماتی در حوزه حفظ و حراست خاک انجام شده است همچون رفع تداخلات و صدور سند اراضی کشاورزی که در این حوزه راهگشا است.
وی بابیان اینکه درمجموع بیش از ۷۰ درصد پلاکهای استان رفع تداخل شده است خاطرنشان کرد: از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰، ۱۹۶ پلاک رفع تداخل شده درحالیکه از سال گذشته تاکنون تلاش بیسابقهای در این بخش انجامشده به تعبیری سه برابر هفت سال ابتدای طرح این مهم طی دو سال انجامشده است.
بهراملو با اشاره به اینکه تنها ۶ درصد از اراضی کشور، خاک حاصلخیز کلاس یک و ۲۳ درصد خاک حاصلخیز کلاس ۲ است تأکید کرد: در قانون تبصره ۲ ماده ۹ جهش تولید مسکن، تغییر کاربری خاک حاصلخیز یا کلاس یک و ۲ منع شده به این معنا که خاک حاصلخیز بهمنظور امنیت تولید غذایی باید حفظ شود.
وی خاک را سرمایه ملی دانست و یادآور شد: همافزایی دستگاهها در راستای فرهنگسازی از مهمترین برنامه در حوزه حفظ منابع خاکی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر تأکید کرد: نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور از اقدامات مؤثر در حوزه حفظ خاک به شمار میرود بهنحویکه کاشت ۱۲ میلیون درخت که نوعی خدمت به خاک محسوب میشود سهم استان همدان است.
وی اضافه کرد: بحران آب با گوشت، پوست و استخوان درک شده، اما بحران خاک هنوز جا نیفتاده است، بنابراین باید بیشازپیش بهمنظور حراست از خاک اهتمام ورزید.