ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده در جنگل های زاگرس / تله نوری و محلول پاشی توسط بسیج وزارت جهاد کشاورزی و بسیج مردمی

آغاز برداشت محصولات شتوی در سرچهان
جولای 9, 2022
کاشت سورگوم دانه ای برای اولین بار در فارس
جولای 11, 2022

وزیر جهاد کشاورزی از ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده در جنگل های زاگرس با روش«BT» خبر داد .

به گزارش خبرنگار ایانا، نشست هم اندیشی مدیریت آفت جوانه‌خوار و برگخوار جنگل های زاگرس صبح امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جمعی از مسئولین ستادی و استانی مرتبط با این موضوع برگزار شد.

سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در این نشست هم اندیشی بر روش ترکیبی مبارزه به عنوان روش کوتاه مدت تاکید کرد و گفت: برای این منظور باید جلسه‌ای مشترک با حضور سازمان حفظ نباتات کشور، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و ….. برگزار شود و پروتکل آنی برای استفاده در روش های ترکیبی  مبارزه به عنوان سند در آن تصویب شود.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار زاگرس در اسرع وقت انجام شود و بتوانیم در کارگروه ملی آن را تصویب و به دولت برسانیم.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه شبکه مراقبت، رصد و پایش در این زمینه باید راه‌اندازی شود، یادآور شد: در این پهنه بندی ها باید مناطق آلوده را مشخص کنیم تا هرساله با رصد و پایش بتوانیم رشد و کاهش و توقف آن را مشخص کنیم و در این خصوص گزارش به دغدغه مندان زاگراس اعم از مردم و نخبگان ارائه دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین از ایجاد کمربند حفاظتی مناطق آلوده و غیر آلوده با روش«BT» خبر داد و یادآور شد: تله نوری و محلول پاشی باید توسط بسیج وزارت جهاد کشاورزی و بسیج مردمی و با استفاده از ظرفیت های حفظ نباتات انجام شود تا زاد و ولد را در این حوزه کاهش دهیم.

وی تصریح کرد: باید این آفت را در دسته آفت عمومی قرار داده و برای آن مصوبه بگیریم تا بتوانیم هر ساله برای مبارزه با آن اعتبار داشته باشیم.

ساداتی‌نژاد از مذاکره با سازمان مدیریت بحران برای اعتبار در خصوص مبارزه با این آفت خبر داد و یادآور شد: جوانسازی جنگل از اهم تصمیمات در این حوزه است.

ساداتی نژاد از کاشت یک میلیارد نهال در کشور خبر داد و گفت: باید در قالب تامین مالی کاشت یک میلیارد نهال توسط معادن و حوزه های فعال چوب عملیاتی شود؛ البته باید به سمت مردمی سازی این مهم حرکت کنیم و  احیا جنگل را را به مردم بسپاریم.

وزیر جهاد کشاورزی ایجاد ایستگاه‌های ترویجی و تحقیقاتی زاگرس در استان های غرب کشور را نیز مطرح کرد و گفت: باید این ایستگاه ها با ظرفیت های استانی ایجاد شود.

وی همچنین از ایجاد اطلس آفات برای سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: باید این اطلس مکتوب برای این سازمان ارسال شوند تا بدانند که ما با چه آفات عمومی و چه هزینه هایی روبرو هستیم.