در این مقاله گفت و گو جناب آقای سید عرفان میرطالبی مدیر عامل مجموعه سروبان را در برنامه رادیویی اینجا چراغی روشن است ، رادیو گفتگو شاهد می باشید.
برنامه رادیویی اینجا چراغی روشن است برنامه ای با محوریت جمعیت شناسی ایران ، بافت اقوام ، اداب و رسوم اقوام ایرانی ، سنجش مهاجرت و كوچ و …. با حضور دهنوی(تهیه كننده)، میرشكرایی(كارشناس مجری) تهیه و اجرا می گردد.
در این بخش میتوانید به این گفتگو جذاب گوش جان فرا دهید:
قصه ی ما از اونجا شروع میشه که توی یکسری اتفاقات پشت سر هم، که تجربه ایجاد پروژه های مختلف تو سطح ملی و سازمانی داشتیم افتادیم توی دنیای کشاورزی. بعد کلی بررسی و اینور انور زدن دیدیم حوزه کشاورزی رو تقریبا هیچکسی جدی نگرفته همه ساده از کنارش گذاشتن و کلی مشکل،مسئله برای حل کردن داره و از اونجایی که سرمون درد میکنه واسه حل کردن مشکلات، یکی از مهمترین و اصلی ترین چالش های حوزه کشاورزی که بحث بازار بود رو انتخاب کردیم و ماجراجویی رو در دنیای کشاورزی آغاز کردیم.
از اول که شروع کردیم خیلی ها توی این حوزه که اصرار و عادت به مدل سنتی داشتن ، بجای گوش کردن به راه حل ما، اصرار داشتند که بگن “شما نمیتونید!!” جواب ما هم همیشه این بوده :
“اگر دولتی ها نمیتونند، قدیمیهای کشاورزی هم نمیتونند! پس کی قراره بتونه؟! ، اینکار توی خیلی از کشورهای دنیا که وضعیتشون از ما بدتر بوده، شده، پس ما هم میتونیم. قدم اول اینه که بخوایم بشه”
توی این راه از اونجایی که بخاطر ناملایمتیهای خودیها و اذیتهای دیگران، خسته و کلافه بودیم، یه اتفاق خوب برامون رقم خورد ، با گروهی که جهادگر بودند و تلاشگر (هلدینگ تلاشگران اقتصاد پایدار)، پیوند خوردیم که اونا هم مثل ما از مشکلاتی که در صنعت کشاورزی دیده بودن و لمس کرده بودند و چندین سال آزرده خاطر شده بودند.
کاری که تو سروبان میکنیم اینه که برای یه محصول کشاورزی خدمات بازاریابی، بازارسازی و بازاررسانی انجام میدیم به زبون ساده تر برای محصول، خریدارهایی که دنبالش میگردند و قبلا با چند دست واسطه میخریدند، پیدا میکنیم و محصول رو مستقیم از مزرعه بهشون میرسونیم. بعد برای یکسری از محصولات هم سعی میکنیم بازارهایی که قبلا وجود نداشته ایجاد کنیم و با کوتاه کردن مسیر و کم کردن چند واسطه گردی، تامین کننده ها و کشاورزها رو به بازار متصل کنیم
حالا بعد این همه ماجرا و تلاش بی وقفه و شبانه روزی تیمی، به جایی رسیدیم که در ۸۰۰۰ روستا، بیش از ۲۰۰ نوع محصول، بیش از ۲۷۰۰۰ کشاورز از سراسر کشور در سامانه سروبان محصول خودشون رو عرضه میکنند و بیش از ۹۰۰۰ خریدار در سروبان محصول پیدا میکنند و میخرند.