رضا انوری در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه این دستگاه امکان کاشت همزمان بذر و کود را بصورت کفکار فراهم میکند، گفت: فاروئرهای این دستگاه جویچه هایی را ایجاد و کارنده ها بذر و کود را داخل جویچه ها کشت می کنند.
وی افزود: همانطور که می دانیم شوری خاک باعث تجمع کاتیونها و آنیونها در خاک شده و نتیجه این امر ظهور برگها و تشکیل اولین میانگره ها در کلزا را به تأخیر می اندازد و پوشــش ســبز را کاهش می دهد اینکار مهمترین عاملی است که باعث می شود حرکت شوری به سمت پشته های ایجاد شده تسریع شود و بدین ترتیب بذرهایی که در کف جویچه ها کاشته شده اند بستر مناسبی برای رشد داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو ادامه داد: در راستای تحقق شعار امسال و هم راستا با اهداف طرح احیای دریاچه ارومیه، امسال در منطقه به کشت دانه های روغنی بخصوص کلزا بصورت مکانیزه و توسط دستگاه بذرکار کودکار جوی پشته کار اهتمام بیشتری ورزیده شده است.
انوری اضافه کرد: هدف این است که کشاورزان با مقایسه عملی مزایای کاشت بصورت مکانیزه و معایب کاشت دستی و نتایج مثبت کاشت با دستگاه کودکار بذرکار جوی پشته کار، در مقابله با شوری خاک، روند کاشت با این دستگاه در سالهای آتی سیر صعودی داشته باشد.