استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی، انقلابی در شناسایی مناطق مستعد کشت گونه‌های جنگلی است

قیمت محصولات کشاورزی
۶.۵ میلیون اصله نهال در استان بوشهر تولید شد
آگوست 9, 2025
قیمت محصولات کشاورزی
آغاز برداشت رطب و خرما در شهرستان زرین دشت
آگوست 9, 2025
قیمت محصولات کشاورزی

خوزستان- ایانا- عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان بر ضرورت استفاده از روش‌های نوین مانند شبکه عصبی مصنوعی برای شناسایی مناطق مستعد کشت گونه باارزش شیشم در استان تأکید کرد.

خبرگزاری کشاورزی ایران – خوزستان: با هدف احیای جنگل‌ها و توسعه زراعت چوب، محققان از روش‌های نوین برای مکان‌یابی کاشت گونه درختی شیشم در خوزستان استفاده کردند. این روش‌ها، که شامل استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم‌های پیشرفته است، با تحلیل داده‌های محیطی، دقت بالایی در شناسایی مناطق مناسب برای کشت این محصول کشاورزی دارند.

سجاد عالی‌محمودی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، در یک وبینار تخصصی با اشاره به اهمیت به‌کارگیری روش‌های نوین در مدیریت جنگل‌های طبیعی و دست‌کاشت، گفت: پتانسیل‌سنجی مناطق قابل کشت با گونه‌های مناسب، تصمیم‌گیری مدیران عرصه‌های طبیعی را بهبود می‌بخشد. این امر به مدیریت بهینه تولید محصول در ایران کمک شایانی می‌کند.

وی با اشاره به محدودیت‌های روش‌های سنتی در مقیاس‌های بزرگ، افزود: استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم‌هایی مانند پرسپترون چندلایه، این مشکل را برطرف کرده است. با استفاده از این روش‌ها، می‌توان مناطق مستعد کشت شیشم را با دقت بالایی شناسایی کرد و به توسعه صادرات محصول و همچنین افزایش مصرف محصول در داخل کشور کمک کرد.

عالی‌محمودی با ارائه نتایج مدل‌سازی مناطق مستعد کشت شیشم در خوزستان هشدار داد: این گونه باارزش که رویشگاه طبیعی آن در استان در معرض نابودی قرار گرفته، نیازمند اقدام فوری دستگاه‌های متولی برای حفاظت و توسعه است. این امر می‌تواند بر قیمت محصول در بازار تاثیرگذار باشد.

با توجه به اهمیت بسته‌بندی محصول و فروش عمده محصول در بازار، استفاده از فناوری‌های نوین در مدیریت پایدار منابع طبیعی می‌تواند به احیای جنگل‌ها و توسعه زراعت چوب در استان خوزستان کمک شایانی کند. این امر همچنین می‌تواند به خرید عمده محصول از بهترین تامین‌کنندگان و تضمین قیمت محصول امروز کمک کند. در نهایت، با توسعه کشت این گونه، می‌توان به تامین نیازهای داخلی و همچنین صادرات محصول با کیفیت بالا دست یافت. قیمت محصول در سال 1403 نیز متاثر از این اقدامات خواهد بود.