برداشت 6800 تن تخمه آفتابگردان آجیلی در شهرستان مرند

آغاز عملیات تهیه بستر کاشت در مزارع زرین دشت
سپتامبر 23, 2024
تخصیص ۱۴۰ میلیارد تومان به طرح‌های آبخیزداری بوشهر
سپتامبر 23, 2024

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند از برداشت 6 هزار و 800 تن تخمه آفتابگردان آجیلی در شهرستان مرند خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری به الگوی کشت و مصرف بهینه منابع آبی اشاره کرد و گفت: سطح کشت شده آفتابگردان در سال زراعی جاری به یک هزار و 700 هکتار کاهش و پیش بینی می‌شود 6800 تن محصول با کیفیت برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی افزود: در شهرستان مرند کشت آفتابگردان آجیلی با رقم T6 ، S300  وS400 ازاردیبهشت ماه  آغاز و پس از طی دوره حدود ۹۰ تا ۱۰۰ روز، برداشت محصول تولیدی در نیمه مرداد شروع شده است.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز در مورد ارقام کشت شده تخمه آفتابگردان آجیلی گفت: کاشت آفتابگردان های هیبرید آجیلی به دلیل عملکرد بالا و طول دوره رشد سریع و پر درآمد بودن و همچنین بازارپسندی خوب و بالای این محصولات مورد توجه کشاورزان این شهرستان می باشد. در سالهای گذشته به دلیل پایین بودن درآمد با کشت آفتابگردان های محلی، کشاورزان رغبت چندانی به افزایش بهره وری از واحد سطح نشان نمی دادند.

مریم فرزانیان ادامه داد: مشکلات ارقام محلی آفتابگردان شامل، پوک شدن محصول، خوابیدگی و شکستگی در زمان رسیدن، مبتلا شدن به بیماریهای ها و یا بازار ضعیف خرید و فروش بود که تقریبا تمام زحمات کشاورزان را به هدر می داد ولی با وارد شدن ارقام هیبرید آفتابگردان های آجیلی S300 و S400 بسیاری از مشکلات قبلی کشاورزان حل شده و موضوع افزایش عملکرد این محصولات به بحث شیرین و داغ روز تبدیل شده است‌.

وی افزود: شرایط اقلیمی و آب و هوای مساعد شهرستان مرند  موجب شده تا در این شهرستان در طول سال دو دوره کشت آفتابگردان صورت گیرد.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه سطح زیر کشت آفتابگردان یک هزار و 700 هکتار و در حدود 800  نفر در کار کاشت، داشت و برداشت محصول آفتابگردان در این شهرستان اشتغال دارند.

فرزانیان در ادامه رعایت کردت تناوب کشت محصولات زراعی یکی از بحث های بسیار مهم در موضوع افزایش عملکرد آفتابگردان هیبریدS300 و S400دانسته وگفت: تناوب کشت محصولات به دلیل غنی سازی خاک زمین توسط گیاهان مختلف و جلوگیری از فقر مواد غذایی باعث افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی می شود.رعایت کردن تناوب یکی از عوامل پیش گیری کننده بیماری های مختلف آفتابگردان است.

وی تاکید کرد: مبارزه با بیماری‌های آفتابگردان باید جنبه پیشگیرانه داشته باشد تا عملکرد مورد انتظار به دست بیاید. حرف آخر این که، اطلاعات دقیق کشاورزان و مطالعه دقیق مراحل کاشت تا برداشت به همراه تجربه‌های قبلی خودشان و انجام تحقیق قبل از انتخاب نهاده‌ها و بذر، باعث به حداکثر رسیدن عملکرد و کاهش ضررها و خسارات وارده خواهد بود.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی