به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، رضا احمدی در جمع خبرنگاران از احیای ۶۶ نهالستان بیابانی و مرتعی خبر داد و بیان کرد: تعداد نهالستانهای کشور به 192 مورد رسیده است.
وی بابیان اینکه از این ۶۶ نهالستان احیاشده، ۴۴ نهالستان بیابانی و ۲۲ مورد نهالستان مرتعی است، افزود: ۶۶ نهالستان درگذشته متروکه شده بودند که با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، این نهالستانها تجهیز و وارد چرخه تولیدشدهاند.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اضافه کرد: ۴۴ نهالستان بیابانی در ۲۱ استان بیابانی و ۲۲ نهالستان مرتعی در ۱۸ استان ازجمله استان سمنان نهالستان بیابانی حسنآباد دامغان تجهیز و راهاندازی شدند.
احمدی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۰ گونه جنگلی، فضای سبزی و سریع ارشد سازگار با شرایط استان نظیر ارس، بنه، ارغون، سنجد، عناب، زرشک. جنگلی، زبانگنجشک، زیتونتلخ، توت و … در نهالستانهای استان تولید شد.
وی اضافه کرد: در مباحث مردمی و مشارکت، بخشی از درختکاری را صاحبان صنایع انجام میدهند و در اراضی کشاورزی مدیریت با مردم است.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور همچنین گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مکان محور است و تمامی درختان در مکانهای مطالعه شده کاشته میشود.
احمدی همچنین بیان کرد: تمامی عرصههایی که جنگلکاری میشود فرم شناسنامه فنی دارد. آنلاین در سامانه بارگذاری میشود و دستورالعملهای نهالکاری و بذرکاری بر اساس ذخیره نزولات است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید ۴۴ نهالستان بیابانی احیاشده بیش از ۱۰۰ میلیون اصله نهال و ۲۲ نهالستان مرتعی بیش از ۱۳۰ میلیون اصله نهال در سال است.طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت باهدف افزایش سرانه جنگل و فضای سبز کشور در بازه زمانی ۴ ساله (۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵) در کشور اجرا میشود.
احمدی مجموع سطح نهالستانهای کشور را در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: برآورد میشود امسال با برنامهریزیهای انجامشده جهش تولید نهالهای جنگلی در کشور اتفاق بیفتد.
وی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را از طرحهای شاخص سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری دانست و گفت: تولید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال مورد تأکید مقام معظم رهبری در هفته منابع طبیعی و آبخیزداری سال 1401 بوده و دستور رئیسجمهور به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به مسئولین و مردم صادر و ابلاغشده است.