امیدعلی جلالی در گفتگو با خبرنگار ایانا، بیان کرد: با پایان کشت پاییزه، حدود یک هزار و 20 تن بذر خودمصرفی بوجاری و ضدعفونی شده و یک هزار و 447 تن بذر گواهیشده غلات توسط کشاورزان این شهرستان مورد استفاده قرار گرفته است. این امر نشاندهنده عملکرد موفق کارشناسان این مدیریت در نهادینهسازی اهمیت ضدعفونی بذور در درازمدت در میان کشاورزان منطقه است، چراکه در حال حاضر، ۱۰۰ درصد بذر مصرفی کشاورزان بهصورت ضدعفونیشده کشت میشود.
وی افزود: این فرآیند نهادینهسازی از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی مستمر در سطح روستاها توسط کارشناسان و بیان مزایای بوجاری و ضدعفونی بذور قبل از کاشت، همچنین نظارت دقیق بر فرآیند کشت محقق شده است. خوشبختانه، نتایج حاصل از این اقدامات بسیار رضایتبخش بوده و شاهد کاهش چشمگیر بروز بیماریهای قارچی در غلات هستیم.
جلالی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال بروز بیماریهای بذرزاد و خاکزاد در غلات، نظیر انواع سیاهک، بهترین راهکار موجود ضدعفونی بذور قبل از کاشت است. این اقدام به پیشگیری از خسارات ناشی از عوامل بیماریزا کمک کرده و در نهایت، کاهش آلودگی محصول نهایی و افزایش عملکرد را به همراه خواهد داشت.
خبرنگار: مهسا رمضانی