به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، محصول سیب_زمینی درشهرستانِ سردسیریِ بویین میاندشت هر ساله خرداد کاشت و مهر ماه نیز برداشت میشود، اما کشاورز افوسی امسال دوماه زودتر این محصول را کشت کرده ودو ماه هم زودتر آن را برداشت میکند.
عباس حیدری میگوید: دراین روش در سطحی معادل دو هکتار رقم اسپریت کشت شده و از هرهکتار ۳۵ تن محصول برداشت شده است.
وی گفت: با این روش میزان مصرف آب به نصف کاهش یافته است چرا که درفصل بهار زمین رطوبت لازم برای رشد غده سیب_زمینی را دارد ونیاز به آبیاری ندارد و تنها با چهار یا پنج مرحله آبیاری محصول به ثمر میرسد این درحالی است که کشت هایِ در خرداد حداقل ۱۱ تا ۱۲ دوره نیاز آبی دارد.
مدیر جهادکشاورزی بویین میاندشت نیز درخصوص این شیوه کشت گفت:کشت سیب_زمینی یک کشت آب بر است، اما با این روش ۵ مرحله از آبیاری حذف و حدود ۲۵ درصد درمصرف آب صرفه جویی میشود.
حسن ریاحی افزود: از آنجا که شهرستان بویین میاندشت فاقد انبار سرد وسردخانه برای نگهداری سیب_زمینی است و محصول تولیدی بیشتر درانبارهای سنتی نگهداری میشود این روش کمک میکند تا محصول مستقیم از زمین به بازار عرضه و هزینههای انباری داری حذف شود.
کارشناس زراعت مدیریت جهادکشاورزی بویین میاندشت هم گفت: به دنبال آن هستیم تا همه سیب_زمینی کاران برای کشت محصول این شیوه را به کار ببرند.
ولی علیمرادی افزود: یکی از مزیتهای مهم این روش آن است که قبل ازشروع سرما و بارشهای پائیزی محصول جمع آوری میشود و کشاورز هیچگونه خسارتی را متحمل نمیشود.
امسال ۱۵۰۰ هکتار سیب_زمینی در شهرستان بویین میاندشت کشت شده که با متوسط عملکرد ۳۵ تن درهکتار پیش بینی میشود درفصل برداشت که اوایل مهر تا اواسط آبان است بیش از ۵۲ هزار تن سیب_زمینی برداشت و روانه بازار شود.