به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین، این نشست که با حضور کارشناسان مرکز توسعه نوغان کشور ، مدیران سازمان و کارشناسان فنی برگزار شد، مهندس عزیزان کارشناس مرکز توسعه نوغان کشور در این نشست گفت: ایران در بین حدود ۵۰کشور فعال جهان رتبه 8 در تولید ابریشم خام را دارد.
وی با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی و مورد نیاز پرورش تخم نوغان ، احداث توتستان با استفاده نهال های اصلاح شده توت می باشد افزود: در حال حاضر ۱۳ هزار هکتار در کل کشور توتستان وجود دارد که از این میزان قزوین ۸۳ هکتار توتستان دارد.
عزیزان پور یادآور شد: طی نه ماهه گذشته سال جاری ۹ هزار و ۹۸۵ نفر روز دوره های آموزشی نوغاداری در کشور برگزار شده است.
وی ، جلوگیری از فرسایش خاک با کاشت درخت توت، رونق صنایع دستی، جلوگیری از مهاجرت با اشتغال موازی و سودمند، کوتاه بودن دوره پرورش و ایجاد جاذبه گردشگری را از مهمترین مزایا و ظرفیت های موجود نوغاداری ذکر کرد.
اسدی پور کارشناس مرکز توسعه نوغان کشور نیز در این نشست گفت: درفعالیت نوغاداری کشاورزان هر منطقه در کنار فعالیت اصلی کشاورزی یک مرحله در سال و آن هم در فصل بهار با انگیزه اقتصادی و کسب درآمد به آن می پردازند.
وی افزود: در صورت رعایت الکوی صحیح کاشت نهال توت ، اجرای برنامه های اصولی داشت توتستان و بکارگیری روشهای تناوبی در برداشت برگ توت به منطور استفاده از برگ توت برای پرورش دوباره حتی می توان بیشتر از یک مرحله در سال پرورش داد و فعالیت نوغاداری را اقتصادی کرد.
اسدی پور خاطر نشان کرد: استان قزوین بدلیل موقعیت جغرافیایی، آب و هوایی و بارندگی مناسب پتانسیل خوبی برای پرورش نوغاداری دارد.