به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، محمد حیدری بیان کرد: امسال به دلیل تغییرات آب و هوا، کار برداشت گوجه فرنگی. با کمی تاخیر نسبت به سال گذشته و از نیمه دوم اردیبهشت ماه شروع شد و تا اواخر تیرماه ادامه دارد.
به گفته وی؛ سطح زیر کشت این محصول امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته و ارقام تولیدی شامل متین و بروبیو است.
این مقام مسئول با اشاره به خشکسالی در سالهای اخیر و سیاست استفاده بهینه از منابع آب در کاشت محصولات کشاورزی و باغی، افزود: آبیاری مزارع گوجهفرنگی با استفاده از روش آبیاری تحت فشار انجام شده که باعث کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب شد.
حیدری افزود: استفاده از لولههای نواری به روش کاشت زیر پلاستیکی با صرفهترین روش آبیاری است و نتیجه آن ذخیره آب و تاخیر در تبخیر آن است.
وی با بیان اینکه امسال در هر هکتار به طور متوسط ۸۰ تن محصول گوجه فرنگی. برداشت میشود، خاطرنشان کرد: علاوه بر استفاده از روش های نوین آبیاری، مرغوبیت خاک، استفاده بهینه از کود و سموم، کشت نشائی و مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی از دیگر عوامل افزایش عملکرد در مزارع گوجه فرنگی. است.
این مقام مسئول به مراحل درجه بندی و بستهبندی محصول گوجه فرنگی. اشاره کرد و افزود: با توجه به کیفیت درجه یک و دو محصول تولیدی، غالبا گوجه های درجه دو به مصرف کارخانجات رب گوجه فرنگی. میرسد.
حیدری ادامه داد: محصول درجه یک در مراکز درجه بندی و در بستههای مناسب بستهبندی و علاوه بر مصرف در بازار داخلی، کدگذاری شده و به کشورهای عربی و روسیه صادر میشود.
وی یادآور شد: صادرات این محصول، ضمن ارز آوری باعث رونق کسب و کار در منطقه شده و شاهد تغییرات چشمگیری در اقتصاد و نهایتا معیشت کشاورزان هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، افزایش عملکرد گوجه فرنگی. در این شهرستان را دلیل اشتغالزایی فصلی برای کارگران این شهرستان و حتی شهرستانهای دیگر دانست و گفت: برای برداشت هر هکتار محصول از مزارع حدود 10 نفر مشغول به کار میشوند.
خبرنگار: شیدا اشتری