فارس همچنان در صدر تولید پنبه کشور

قیمت محصولات کشاورزی
آغاز برداشت گوجه فرنگی از مزارع استان بوشهر/ تامین بازار داخلی در فصل سرد
ژوئن 8, 2026
قیمت محصولات کشاورزی
برداشت 252 تن محصول به از باغات آذربایجان غربی
ژوئن 8, 2026
قیمت محصولات کشاورزی

فارس- ایانا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز برداشت پنبه از سطحی بالغ بر 15 هزار و 600 هکتار در این استان خبر داد و گفت: بر اساس پیش بینی ها امسال بیش از ” 52 هزار تن وش پنبه” در فارس تولید می شود.

۱۴۰۴/۰۸/۱۲ ۱۴:۰۶:۳۱

کدخبر:
131755

برداشت محصول پنبه در شهرستان داراب از اول آبان ماه آغاز شده و تا اواخر دی ماه در شهرستان‌های جنوبی فارس ادامه دارد. استان فارس با تولید سالانه حدود 25 درصد از وزن پنبه کشور، همواره رتبه اول و کیفیت برتر الیاف را در اختیار دارد. میانگین عملکرد محصول پنبه در کشور 2.6 تن در هکتار است، اما در استان فارس این رقم به 3.5 تن می‌رسد که رکورد ملی 13.6 تن در هکتار در شهرستان فسا نیز ثبت شده است.

برای کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت الیاف، برداشت محصول پنبه با استفاده از کمباین‌های “وش‌چین” و “غوزه‌چین” انجام می‌شود. این روش‌ها هزینه برداشت را 50 درصد کاهش داده و درآمد پنبه‌کاران را افزایش می‌دهند. ارقام کشت شده شامل ارقام داخلی مانند گلستان، ارمغان و ساجدی و ارقام خارجی مانند ماکسا، کاریسما و لیدر است. صنایع نساجی کشور به دلیل کیفیت بالای محصول پنبه، خریداران اصلی این محصول هستند.

در بازار محصول پنبه، قیمت محصول امروز تحت تاثیر عرضه و تقاضا و کیفیت الیاف تعیین می‌شود. خرید عمده محصول از بهترین تامین‌کنندگان در استان فارس امکان‌پذیر است. با توجه به اشتغال‌زایی و صنایع وابسته، پنبه به عنوان طلای سفید شناخته می‌شود. پیش‌بینی می‌شود قیمت محصول در سال 1404 با توجه به افزایش سطح کشت و بهبود تکنولوژی برداشت، روندی مثبت داشته باشد. مصرف محصول پنبه در صنایع نساجی و صادرات محصول از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خرید محصول صادراتی بدون واسطه با بهترین قیمت برای صادرکنندگان فراهم شده است. انواع بسته‌بندی محصول پنبه شامل کیسه‌های استاندارد برای حفظ کیفیت الیاف است. فروش عمده محصول در بازار سروبان و سایر مراکز پخش، دسترسی آسان به این محصول ارزشمند را فراهم می‌کند.