کشت درخت حرا در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر

ترویج کشت گیاهان کم آب بر در حمیدیه
آگوست 19, 2023
کاشت گیاهان دارویی گزینه مناسب برای مقابله با بحران کم آبی
آگوست 20, 2023

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به توسعه جنگل‌های حرا در سواحل استان گفت: برای کشت نهال حرا ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، عبدالحسین گرشاسبی، نهال حرا را به‌عنوان یک گیاه بومی و قابل توسعه در سواحل استان بوشهر دانست و بیان کرد: 736 هکتار جنگل حرا در نوار ساحلی استان بوشهر قرار دارد که 433 هکتار طبیعی و 293 هکتار دست کاشت است.

وی از توسعه کشت درختان حرا در نوار ساحلی استان بوشهر خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی پنج تن بذر نهال حرا در جنگل‌های مستقر در نوار ساحلی استان بوشهر تهیه و نسبت به تولید نهال حرا در نهالستان‌های استان اقدام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با بیان اینکه 12 هزار و 500 هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر برای کشت نهال حرا شناسایی شده است گفت: در راستای کاشت مردمی یک میلیون درخت به سبب طبیعت گرم و خشک استان بوشهر بهترین گزینه استفاده از اراضی ساحلی و کاشت نهال حرا است.

گرشاسبی با بیان اینکه برای کشت نهال حرا سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده است افزود: درخت حرا پس از کاشت در اراضی ساحلی و دارای جزر و مد دریا نیاز به مراقبت ندارد و می‌تواند با استفاده از آب شور دریا مراحل رشد و سازگاری خود را سپری کند.

وی نقش کشت درختان حرا در معیشت ساحل‌نشینان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: توسعه و گسترش درخت حرا و جنگل در سواحل نقش مهمی در زیستگاه آبزیان و افزایش صید دارد و در معیشت مردم محلی تاثیرگذار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، نهال حرا را از گونه‌های درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس برای زیستگاه آبزیان و پرندگان دانست و افزود: جنگل حرا نقش مهمی در حفظ محیط‌زیست دریایی دارد.

گرشاسبی پارک ملی دریایی نایبند، دیر – نخیلو  و خور بردستان در جنوب مرکز استان بوشهر را دارای بیشترین تراکم جنگل‌های حرا در استان دانست و خاطرنشان کرد: با شناسایی مناطق مستعد برای توسعه و گسترش رویشگاه حرا و توسعه جنگل‌های مانگرو عملیات کاشت درخت حرا در قالب طرح مردمی کاشت درخت در دستور کار قرار گرفته است.