کشت 3هزار و 500 هکتار نخود در شهرستان ویژه میانه / توسعه کشت مستقیم در مزارع دیم

قیمت محصولات کشاورزی
تولید یک میلیون و 900 هزار اصله نهال در آذربایجان‌شرقی
ژوئن 7, 2026
قیمت محصولات کشاورزی
استفاده از ظرفیت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی/ احکام در جلوگیری از بروز مشکلات قضایی اجرایی شود
ژوئن 7, 2026
قیمت محصولات کشاورزی

آذربایجان شرقی- ایانا- معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه میانه از کشت ۳۵۰۰ هکتار نخود در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.

محبوبه خندان

خبرنگار

۱۴۰۵/۰۲/۲۹ ۱۳:۰۹:۳۶

کدخبر:
135032

تولید محصول در ایران با تکیه بر روش‌های نوین کشت، روندی رو به رشد دارد. در شهرستان میانه، یکی از قطب‌های مهم تولید حبوبات، کشت مستقیم نخود به عنوان یکی از انواع محصولات کشاورزی استراتژیک مورد توجه قرار گرفته است. این روش نه تنها هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد، بلکه با حفظ رطوبت خاک و کاهش فرسایش، پایداری تولید را تضمین می‌کند.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، از مجموع سطح زیر کشت نخود در این شهرستان، ۶۵۰ هکتار در بخش کاغذکنان واقع شده است که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این منطقه برای صادرات محصول و افزایش بهره‌وری است. قیمت محصول امروز تحت تأثیر کیفیت و روش کشت است و خرید عمده محصول از بهترین تامین‌کنندگان می‌تواند منجر به دریافت قیمت محصول در بازار با رقابت بیشتری شود.

کارشناسان جهاد کشاورزی میانه با نظارت دقیق بر مزارع، از جمله مزرعه ۵ هکتاری در روستای قره‌بلاغ، بر اجرای صحیح تراکم کاشت و مصرف بهینه کودها نظارت دارند. این اقدامات باعث می‌شود تا قیمت محصول در سال 1404 با ثبات نسبی همراه باشد و مصرف محصول در صنایع غذایی و دامی با کیفیت بالاتری انجام پذیرد. همچنین، فروش عمده محصول در بازار سروبان و سایر بازارهای داخلی، فرصتی مناسب برای خرید محصول صادراتی بدون واسطه با بهترین قیمت فراهم کرده است. تنوع در انواع بسته‌بندی محصول نیز به افزایش جذابیت آن در بازارهای داخلی و خارجی کمک شایانی می‌کند.