انواع خاویار در ایران | سروبان
انواع خاویار در ایران
آوریل 9, 2020
پرسودترین و بهترین محصولات گلخانه‌ای و انواع محصولات گلخانه ای
آوریل 9, 2020
کاشت سبزیجات | سروبان

کاشت سبزیجات در خانه دیگر رویایی نیست که اغلب افراد داشتند. امروزه با تبدیل شدن خانه های ویلایی به آپارتمانی است. این کوچک شدن فضاها و زندگی‌های آپارتمان نشینی علاوه بر این که آزادی‌های فردی بسیاری از ما را محدود کرده اند، خیلی از لذت‌های اصلی در زندگی را هم از یاد ما برده اند. ولی نداشتن فضای حیاط  دلیلی بر نتوانستن کاشت سبزیجات در خانه نیست. اما با وجود همه اینها ما میتوانیم در همان آپارتمان های کوچک خودمان کاشت سبزیجات را شروع کنیم و لذت چیدن سبزیجات تازه را از دست ندهیم.

سبزی خوردن

اگر شما هم از علاقمندان به مصرف سبزیجات تازه در وعده‌های غذای خود هستید برایتان اخبار خوبی دارم. اکثر گیاهان موجود در سبزی خوردن مانند ریحان، تره، شاهی، جعفری و … را می‌توان در هر فصلی در منزل پرورش داد. برای این منظور کافیست بذر سبزی مورد نظر خود را تهیه کنید و در یک گلدان کوچک بکارید.

با آب دادن به موقع بذرها و تنظیم دمای مناسب آن‌ها ظرف چند روز سبزیجات تازه خود را در اختیار خواهید داشت که می‌توانید از ارگانیک و سالم بودنشان یقین حاصل کنید و با خیال راحت نوش جان کنید. البته لازم به ذکر است هر یک از انواع مختلف سبزیجات فوت و فن خاص خود از جمله دمای مناسب، فاصله مناسب میان بذرها و میزان آبیاری متفاوتی دارند که باید قبل از کاشتن بذرها اطلاعات کافی در مورد نحوه پرورش آن‌ها حاصل کنید. اما در نهایت وقتی گیاهان پرورش داده شده با دستان خود را مصرف کنید لذت وصف نشدنی آن را به اندازه کافی حس خواهید کرد.

کاشت سبزیجات تازه و گیاهان سالادی

سبزیجات سالادی از جمله گیاهانی هستند که تنها با داشتن یک تراس یا بالکن کوچک می‌توانید به آسانی در منزل خود پرورش دهید. برای پرورش سبزیجات تازه و سالادی فقط کافیست گلدان خود را در لبه تراس نورگیر خود قرار دهید تا شاهد رشد این سبزیجات سالادی مغذی باشید. پس از این که گیاهان شما به اندازه کافی رشد کردند آن‌ها را بچینید و یک سالاد خوشمزه درست کنید و با آرامش خاطر میل کنید.

گیاهان پیازی شکل مانند پیازچه

اگر پیازچه‌هایی که در خرید قبلی خود تهیه کرده اید در حال خراب شدن هستند لازم نیست نگران شوید. کافیست برگ‌های رویی آن را دور بریزید و قسمت سفید میانی را به همراه پوسته دورش نگه دارید. حالا یک لیوان را تا نصفه از آب پر کنید و پیازچه‌ها را درون آن قرار دهید و منتظر جوانه زدن آن‌ها شوید. فقط فراموش نکنید که آب لیوان را هر روز عوض کنید تا از گندیده شدن آب و خراب شدن پیازچه‌ها جلوگیری کنید. پس از گذشت ۷ تا ۱۰ روز جوانه‌های تازه مشاهده می‌شوند و ریشه‌های هوایی گیاه دو برابر خواهند شد. پس از این که شاهد جوانه زدن گیاه شدید آن را به گلدان یا باغچه منتقل کنید تا به اندازه کافی رشد کند. سپس می‌توانید آن‌ها را بچینید و نوش جان کنید.

کاشت سبزیجات تازه و گیاهان معطر

اگر شما هم علاقه به آشپزی و خلق طعم‌های جدید داشته باشید باید به خوبی بدانید که گیاهان معطر تازه چه معجزه ای در خلق طعم‌های جدید برای غذاهای شما دارند. اما زمان‌هایی که به مقدار اندکی از این گیاهان نیاز دارید و باید مابقی گیاهان خریداری شده خود را دور بریزید احتمالا احساس خوبی نخواهید داشت.

خبر خوب این که شما به راحتی می‌توانید با کاشتن گیاهان معطر در یک گلدان کوچک کنار پنجره آشپزخانه خود علاوه بر این که آن‌ها را همیشه در دسترس خود خواهید داشت از عطر دلنشین شان در فضای آشپزخانه خود نیز بهره ببرید. به علاوه دیگر لازم نیست نگران هدر رفتن مازاد آن‌ها هنگام خرید باشید. مضاف بر این که در پول و وقت خود هم صرفه جویی می‌کنید.

پرورش قارچ

یکی دیگر از گیاهان مفید که می‌توانید به آسانی در منزل خود پرورش دهید انواع قارچ‌ها هستند. احتمالا با این خبر شگفت زده شدید. درست است که تا کنون پرورش قارچ یکی از دشوارترین گیاهان پرورشی در دنیا محسوب می‌شد اما با پیشرفت روش‌های نوین کشاورزی به یکی از ساده ترین گیاهان قابل پرورش در دنیا تبدیل شده است. فقط کافیست یکی از کیت‌های مخصوص پرورش قارچ را تهیه کنید و به راحتی قارچ مورد نیاز خود را در خانه پرورش دهید.

این کیت‌ها در واقع جعبه‌های آماده کوچکی هستند که با توجه به طراحی خاص خود به خوبی رطوبت و دمای مورد نیاز برای پرورش قارچ را تامین می‌کنند. پس از گذشتن از مرحله اول و جوانه زدن قارچ‌ها کافیست درب جعبه را باز کنید و آن را در کنار پنجره نورگیر منزل قرار دهید تا قارچ‌ها به اندازه کافی رشد کنند.

با این کار علاوه بر این که گیاه مورد نظر خود را به صورت ارگانیک و سالم پرورش می‌دهید از پرورش قارچ‌ها با تغذیه نور طبیعی آفتاب هم اطمینان حاصل می‌کنید. همان گونه که می‌دانید قارچ نقش مهمی‌ را در تامین ویتامین D مورد نیاز افراد گیاه خوار که از مصرف پروتئین اجتناب می‌کنند بازی می‌کند.

از طرفی بسیاری از کارخانه‌های پرورش قارچ برای سرعت بخشیدن به پروسه پرورش قارچ آن‌ها را توسط منابع نوری مصنوعی پرورش می‌دهند. همان طور که می‌دانیم قارچ‌های پرورش یافته با نور مصنوعی ویتامین D مورد نیاز افراد گیاه خوار را به خوبی تامین نمی‌کنند. به علاوه تشخیص این که قارچ‌ها واقعا با نور آفتاب تغذیه شده اند یا نور مصنوعی برای افراد عادی کمی‌ دشوار به نظر می‌رسد. در نتیجه پرورش این گیاه مغذی در منزل این اطمینان را به شما می‌دهد که قارچ‌های سالم و حاوی ویتامین D فراوان مصرف می‌کنید.